Alcatraz, 'n kronkelweggetje en nog even shoppen
Door: Ineke en John
Blijf op de hoogte en volg John en Ineke
23 Augustus 2010 | Verenigde Staten, San Francisco
Alcatraz was een bijzonder indrukwekkende ervaring. Vlak voor ons vertrek naar Amerika hadden we nog de film "Escape from Alcatraz" gezien. Dat maakte dat we ons nog beter een voorstelling konden maken van hoe het er daar aan toe ging. Via een audiotour (in het Nederlands!) konden we ons een prima beeld vormen van dit gevangeniseiland, the Rock.
Na terugkeer in San Francisco moest er natuurlijk nog even geshopt worden. Tenslotte gaat onze reis morgen alweer verder. Eerst nog even een omweggetje langs "de bochtigste weg van de wereld", Lombard Street. Inderdaad heel bijzonder om te zien. Vroeger zal het ongetwijfeld functioneel zijn geweest, tegenwoordig zijn het vooral de toeristen die deze straat een keer gereden moeten hebben. Dit straatje verschilt overigens erg van de rest van San Francisco, wat verder helemaal ingedeeld is in rechttoe-rechtaan blokken. Voorlopig zal dit opgeslagen blijven in onze herinnering, maar San Francisco is absoluut een geweldige stad, vergelijkbaar met New York.
Morgen gaat de reis naar Yosemite Park, een compleet andere wereld.