Welsh breakfast, bijzondere bomen en watervallen
Door: Ineke en John
Blijf op de hoogte en volg John en Ineke
19 Juli 2011 | Verenigd Koninkrijk, Harlech
Het veelbelovende zonnetje van eerder vanochtend liet alweer verstek gaan tegen de tijd dat wij op stap gingen. Of we hebben gewoon te lang zitten praten met een Amerikaans stel hier.
We zijn de dag gestart met het bezoeken van een soort van Italiaans dorpje, wat als een kunstwerk te boek staat. Aansluitend hebben we daar rondgewandeld en wel zeer bijzondere bomen gezien (zie foto's)
Het was zwaar bewolkt toen we de Snowdonia mountains ingingen. Dit is een fantastisch mooi gebied, wat uitnodigt om veel te wandelen. Het weer was er niet naar om veel te wandelen (het was gaan miezeren), maar we hebben ons best gedaan. Het werd wel een natte wandeling, aangezien de wandelpaden hier niet echt uitgesleten zijn en het (natte) gras dus hoog staat... Maar wel een hele mooie wandeling, met vooral heel veel watervalletjes. Sowieso is dit hele gebied bestrooid met watervallen (water genoeg), grote en kleine. Uiteindelijk kwamen we terecht bij echt een hele grote, de Swallow Falls. Spectaculair mooi en geen drommen mensen die elkaar lopen te verdringen. Het toerisme kan volgens ons hier nog wel een boost gebruiken. Het is nergens echt druk en veel zaken zijn of gesloten of al vroeg dicht. 's Avonds hebben we maar weer een echte Welshe maaltijd genuttigd: we zijn naar het plaatselijke Caribbean restaurant geweest. Veel is er trouwens in deze plaats, Harlech, niet te doen. Weinig eetgelegenheden: indiaas, caribbean, 'n kebabtent, de pub en een echt Welsh restaurant, maar deze laatste is meestal gesloten....