Bye bye Kenmare, hello Connemara
Door: Ineke en John
Blijf op de hoogte en volg John en Ineke
31 Juli 2011 | Ierland, Dublin
Vanochtend voorspelde het weer niet veel goeds. Daarom besloten we maar per auto dwars door het Connemara-gebied te toeren over de enige weg die daar loopt. Met een full Irisch breakfast achter de kiezen moet het lukken het Ierse weer te doorstaan.
Connemara is een geweldig, indrukwekkend landschap wat past in een rijtje van onherbergzame gebieden als Death Valley. Het is absoluut boomloos, veel gras (dus ook schapen), heel veel kleine meertjes, rotsachtig en heuvelachtig. Er woont werkelijk helemaal niemand (het dunbevolkste gebied van Ierland). Stel je daarbij voor dat wij er waren toen het flink waaide, de miezerregen met vlagen over het landschap waaide en het plaatje is compleet. Op mij heeft het een geweldige indruk gemaakt. Echt wandelen is er niet mogelijk, maar op verschillende plekken vanuit je auto even een uitstapje maken is zeer de moeite waard.
's Middags was het weer compleet omgeslagen en werd het zowaar zonnig en warm. We hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om lange tijd op een strand te genieten van alle strandtafereeltjes die zich daar afspelen. Aangezien hier in Ierland nu de zomervakanties beginnen komen de Ieren nu in vol zomertenue tevoorschijn, leuk om te zien. Wat ook erg leuk is, is om op alle schiereilandjes en uitsteeksels de landsuiteinden te bezoeken. Het vraagt soms wat ingewikkeld gemanoevreer over de zeer smalle weggetjes, maar dan heb je ook wat. Deze landpunten zijn stuk voor stuk sensationeel mooi. Eén van die punten hebben we 's avonds, na het eten, nog een keer bezocht om daar te genieten van een mooie zonsondergang.